Seo: Sitechecker - Kendi Sitemde 5 Aylık Seo İncelemesi

22/09/2022

Seo: Sitechecker - Kendi Sitemde 5 Aylık Seo İncelemesi

Yaklaşık 5 ay kadar önce yeni kullanmaya başladığım SEO aracı SiteChecker ile ilgili sizlere ilk izlenimlerimi iletmiştim. Bugünse bu aracı aralıksız 5 ay kadar kullandıktan sonra edindiğim tecrübeleri sizlere kendi web sitemin analizleriyle (mertsener.com.tr) aktarmak istedim. SEO ile ilgilenenler için yararlı bir inceleme ortaya çıkacağını düşünmekteyim. Öncelikli olarak bu SEO aracının oldukça faydalı olduğunu ve kendi sitem haricinde de yönettiğim SEO projelerinde SiteChecker SEO aracını kullandığımı belirtebilirim. Ukrayna merkezli SEO yazılımının teknik ekibinin de oldukça sıcak kanlı ve size yardımcı olmak için ellerinden geleni yaptığını da söylemeliyim. Konuyla ilgili bir video da sizlerle paylaştım, ilgili içeriği aşağıda görüntüleyebilirsiniz.

Detaylı incelemeye geçmeden önce SiteChecker.pro/tr/ adresinden ilgili SEO aracını inceleyebilir, özellikleri hakkında fikir elde edebilir ve Fiyatlar bölümünden size uygun paketi seçip, aracı kullanmaya başlayabilirsiniz. İlgili paketler SEO konusunda denetlemek istediğiniz web sitesi sayısı, takip etmek istediğiniz anahtar kelime sayısına göre değişkenlik göstermekte. Ek olarak SiteChecker'ı 7 gün süresince ücretsiz deneme şansına da sahipsiniz. Fiyatlandırma konusunda ilgili aracın rakiplerine göre çok daha makul ücretlendirmelere sahip olduğunu da sizlere söyleyebilirim.

Rank Tracker (Sıralama Takibi)

SEO çalışmalarındaki ana amaç web sitesinin organik arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer almasını sağlamak ve buna bağlı organik ziyaret sayısını arttırmaktır. Bu bağlamda SEO çalışması yaparken sitenizle ilgili kelimelerde web sitenizin kaçıncı sırada yer aldığını görüntülemek, günlük olarak bu sıralamanın değişimini izlemek oldukça önemlidir. Örnek olarak SEO projesine başlarken "x" kelimesinde kaçıncı sırada olduğunuzu, çalışma aşamasında ne denli bir yükseliş yaşadığını izlemek oldukça önemlidir. Ayrıca bir kelimede başarı sağladığınızda da düşüşleri takip etmek ve önlem almak için bu analizi yapmak gerçekten çok değerlidir.

Örneğin bir SEO çalışmasına başladınız ve tanımladığınız kelimelerde yükselişler sağladınız. Bunu SiteChecker ile izlemek oldukça kolaydır. Yükseliş sağladığınız kelimelerde düşüşler olup olmadığını da yine ilerleyen zamanlarda bu araç ile takip edebilirsiniz. 1-2 sıra düşmeler günlük olarak izlendiğinde tekrar yükselip yerine gelebilir ancak ciddi sıralama düşüşleri yaşadığınızda bu aracın sinyalleri sizin için hayati değer taşır. Örnek olarak "x" kelimesinde 3. sırada iken birden 7. ve ardından 12. sıraya düştüğünüzde sizin için işler ters gidiyor demektir. Bu gözlemleri SiteChecker ile sağlayarak olası düşüşleri anlık olarak görüp, hızlıca aksiyon alabilirsiniz.

SiteChecker aracında izlemek istediğiniz anahtar kelimeleri kendiniz tanımlayabilirsiniz. Ek olarak yazılımın oldukça beğendiğim bir özelliği olan Google Search Console entegresi ile de doğrudan bu kaynak üzerinden anahtar kelimelerinizi ekleyebilirsiniz. Yani Google'da gösterim ve tıklama alan anahtar kelimelerinizi doğrudan bu araca entegre edebilirsiniz.

Anahtar Kelime Sıralama Doğruluğu

SiteChecker anahtar kelime pozisyon takibinde gözlemlediğim kadarıyla oldukça başarılı. Her gün 1 kez güncellenen datası tamamıyla doğru sonuçları sizlere sunmakta. Yani anahtar kelime takibi yaptığınız ülke, arama motoru ve cihaza göre doğru sıralamayı günlük olarak güncellemekte. Kendi sitem ve yönettiğim sitelerde bu konuyu kesinlikle doğruladığımı sizlere belirtebilirim. SEO çalışmasında anahtar kelimeleriniz için pozisyon takibi konusunda bu aracı kesinlikle kullanabileceğinizi de belirtmeliyim.

Günlük Sıralama Raporu

İşte en sevdiğim :) Anahtar kelimelerinize ait yazılımın günlük güncellemeleri sonrasında düşüş ve yükseliş yaşayan kelimelerinize ait raporlama e-posta ile size gelmekte. Bu özelliği gerçekten çok seviyorum çünkü sabah ilk iş cep telefonumdan maillere bakarken genel bir raporlamayı kolayca yapabiliyorum. Kelime durumunu takip etmek için yazılıma bağlanmaya gerek kalmadan e-postanız üzerinden gözlem yapabilmek bence harika...

Rank Tracker Basic ve Advanced Görünümü

Rank tracker modülünü iki farklı versiyonda kullanabiliyorsunuz. Bunlardan basic olanında gün gün anahtar kelimelerinize ait sıralamaları, aylık arama hacimlerini vb. görebiliyorsunuz. Advanced görünümünde ise anahtar kelimelerinizin son günkü sırası, zaman süresince gösterdiği değişimi ve kelimenizin yakaladığı URL'nizi görüntüleyebiliyorsunuz. Advanced kısmında filtreleme bölümünde sütunları kendinize göre özelleştirmeniz de mümkün.

PDF Raporları

Anahtar kelimelerinizin sıralama raporlarını kendinize özel logonuzu ekleyerek PDF raporları halinde dışa aktarabiliyorsunuz. SEO danışmanlığı yapanlar müşterilerine rapor iletirken bu özellik sayesinde oldukça rahat edebilirler.

SiteChecker ve Google Entegrasyonları

Yukarıda da bahsettiğim gibi ilgili yazılımın Google Search Console ile entegrasyonu mevcut. Bu bağlamda anahtar kelimelerinizi bu araç üzerinden çekebiliyor ya da bazı raporlarda bu bağlantı sayesinde öneriler alabiliyorsunuz. Ek olarak SiteChecker Google Analytics ile de entegre edilebilmekte. Bu bağlamda da ziyaretçi sayı ve raporlarınızı SiteChecker üzerinden takip edebiliyorsunuz...

Site Monitoring (Web Site İzleme)

Bu modül web sitenizi her gün tarayan SiteChecker'ın size web sitenizde olan değişiklik ya da eklemeleri gösterdiği alandır. Web sitenizdeki içerik değişikliklerini, yeni eklemeleri, title - description gibi yapılan güncellemeleri bu alandan takip edebilirsiniz. Özellikle birden fazla kişi tarafından yönetilen web siteleri için buradan takip etmek olası hataları önlemek için, ya da erken fark etmek için oldukça önemli.

Konuyla ilgili 5.Mayıs.2022 tarihinde yaptığım ilk incelemeyi okumak ister misiniz? Faydalı Bir SEO Aracı: SiteChecker

Site Audit (Web Site Denetimi)

SiteChecker'ın web site denetim modülünün de oldukça yararlı olduğunu düşünmekteyim. Web sitenizi tarayan yazılım size kritik hatalar, uyarılar, fırsatlar ve notlar kategorilerinde önerilerini sunmakta... Bu alandaki tüm değerleri gözden geçirip, aklınıza uyanları uygulamanızı da ayrıca öneririm. Örnek olarak bu alanda aynı title, description ve h1'e sahip olan sayfalarınızı görüntüleyebilirsiniz. Bu bağlamda her bir içeriğinizin benzersiz bir title, description ve h1 etiketine sahip olması gerektiğini de belirteyim. Yine bu alanda h2 etiketi bulunmayan sayfalarınızı bulabilirsiniz. Yazılımın algoritmasına göre ve bence de H2 etiketi alt başlıkları ifade ettiğinden her içerikte bulunması gereken bir unsurdur. Yine bu bölümde kısa ya da uzun olan titledescription ve H etiketlerinizi URL bazında görüntüleyebilirsiniz. Bütün bu öneriler web sitenizi SEO açısından optimize ederken size ciddi anlamda yardımcı olmakta ve en önemlisi size ciddi bir zaman kazandırmaktadır.

SiteChecker'ın bahsettiğim hataları "view issue" tuşuna basarak sitenizin kaynak kodu üzerinden göstermesi de bence harika bir özellik. Örnek olarak tekrarlayan - aynı H etiketli başlıklara sahipseniz, bunu kaynak kod üzerinden size işaretleyerek göstermekte... Bu da gözden kaçırdığınız hatayı hızlıca telafi etmenizi sağlamakta. Bakın benzer bir hatayı ben nasıl yapmışım? Semrush On Page SEO Checker başlıklı bir içeriğimde aynı başlığı H2 etiketinde de farkında olmadan kullanmışım. Yani, insanlık hali :) gözümden kaçmış... Ancak ilgili aracın denetimi ve uyarısı ile ilgili hatayı hemen farkedip gerekli önlemi alabildim.

Bu denetim aracı web sitenizdeki teknik aksaklıklar konusunda da sizlere bilgilendirme sağlamakta. Örnek olarak sunucu tabanlı bir uyarı size gösteriyor ve konuyu anlamakta zorluk çekiyor iseniz "How To Fix" tuşuna tıklayarak konuyla ilgili içerik ya da video bulabilir, konuyla ilgili ne yapmanız gerektiğine dair fikir edinebilirsiniz.

Projelere Kullanıcı Ekleme

SiteChecker'ın öne çıkan bir diğer güzel özelliği ise izlediğiniz sitelere başka kullanıcılar atamakta bir sınırınızın olmaması. Bu konuda diğer araçlar genellikle bir sınırlama getirmekte. Bu yüzden bir projenizi iş arkadaşınız ya da müşteriniz ile erişim paylaşımı konusunda bir sınırınızın olmaması da çok güzel bir özellik olarak bize sunulmuş.

İlginizi Çekebilir: Kolay Uygulanabilir Basit Seo Önerileri

Diğer Modüller

Bu içeriğimde size SEO konusunda bence önemli olan modülleri, noktaları anlatmaya çalıştım. Elbette yazılıma ait bir çok modül bulunmakta. Backlink takibi, on page SEO, trafik kontrolü gibi ekstra özellikler yazılım içerisinde mevcut. On page SEO modülünün de belirli içerikleri kontrol etmeniz ve optimize etmeniz için oldukça yararlı bir araç olduğunu da belirtebilirim.

Sonuç

SiteChecker'ı 5 aydır kendi sitemi izlemek adına kullanmaktayım. Şu an aktif çalıştığım SEO projelerini de 3-4 aylık süreçte bu araca taşıyarak izlediğimi ve ciddi fayda sağladığımı tekrar belirtebilirim. Profesyonel SEO çalışmaları yapan SEO uzmanlarıdan bu aracı denemeyenlerin mutlaka denemesini ve yaşadıkları deneyimleri de benimle paylaşmalarını rica ederim. Konuyla ilgili görüşlerinizi, deneyimlerinizi ve sorularınızı aşağıdaki ya da Youtube videosundaki yorumlara yazabilir ya da Instagram gönderisindeki yorumlarda paylaşımda bulunabilirsiniz.

Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Yorum Yazın
Yorumunuz
Eposta (Yayınlanmayacaktır)
İsim
Web Sitesi

Konuyla alakalı içerikler:

Wordpress ve SEO 10/02/2023

Desteğe mi ihtiyacınız Var?

Google Ads, SEO ve Eticaret konularında profesyonel hizmeti bizden alabilirsiniz.

Eğitime mi ihtiyacınız Var?

Mert Şener Hakkında?

Google Ads, SEO ve E-ticaret alanında 18 yıllık bir tecrübe ile yüzlerce firmaya hizmet vermiş, profesyonel bir geliştiricidir...