SEO Uzmanı Nedir? SEO Uzmanları Ne Yapar?

23/05/2021

SEO Uzmanı Nedir? SEO Uzmanları Ne Yapar?

SEO uzmanı nedir, neler yapar, hangi araçları kullanır ve bu uzmanların amacı nedir gibi soruları kapsamlı olarak bu içeriğinde sizlerle paylaşmak istedim. Umarım size fayda sağlar.

SEO Uzmanı

Öncelikle Google'da olmak üzere arama motorlarında bir siteyi daha üst sıralarda konumlandırma adına çalışma yapan, sürekli analizler ve raporlamalar oluşturan kişiye SEO uzmanı diyebiliriz. Bir siteyi daha üst sıralarda konumlandırmak ilgili web sitesine daha fazla organik trafik getirmesi için oldukça önemli bir çalışmadır ve SEO'nun en basit temel amacı budur. Bu çalışmaları sürdüren ekibin üyeleri SEO uzmanı olarak karşımıza çıkarlar. SEO uzmanı nedir? sorusunun özet cevabı şu olabilir: kendilerini sürekli geliştiren, yenilikleri takip eden, rapor ve analizlere önem veren - bunları iyi yorumlayan ve bilimsel veriler ile SEO çalışmalarını sürdüren kişilerdir.

SEO Uzmanlarının Takip Ettiği Süreçler - Yaptıkları İşler

SEO Çalışmasına Başlarken

SEO uzmanları bir projeye başlarken öncelikle çalışma yapılacak web sitesinin Google üzerindeki sıralamalarını analiz eder ve bunları iyileştirmek için stratejiler oluşturur. Kullandığı özel SEO araç ve yazılımları ile bu kelimelerin sıralama takibini yapmaya başlar. Rakip analizi yapar ve daha iyi sıralama alan rakiplerinin stratejilerini, içeriklerini anlamaya çalışır. Bu aşamalarda Google Search Console ve Google Analytics platformlarına gerekli kurulum ve izlemeleri sağlar. Ek olarak kullandığı Ahrefs, SemRush ya da Seranking gibi uygulamalara ilgili sitenin takibi için kayıt yapar. Web sitesindeki teknik kontrolleri gerçekleştirir ve düzeltmeleri sağlamak adına planlama yapar. Profesyonel SEO uzmanları bir web sitesinin SEO uyumlu olması için gerekli bileşenlere ait teknik bilgiye eksiksiz sahip olmalıdırlar. SEO danışmanı aynı zamanda web sitesindeki içerikleri de tek tek gözden geçirir var olanlar için iyileştirme, yeni oluşturacağı içerikler için de stratejilerini belirler. Bu aşamadan sonra SEO uzmanı için yol haritası oluşmuş ve fiili olarak SEO çalışmalarına başlayacak donanıma sahip olmuştur.

SEO Hizmeti İlk Çalışma Dönemleri

SEO uzmanları çalışmalarına başladıktan sonra da yukarıda saydığım uygulama ve yazılımlardan hemen hergün faydalanarak iyileştirme, analiz ve rapor çalışmalarına devam ederler. Bu rapor ve analizleri belirli periyodlar dahilinde web site sahibi sunar ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunurlar.

İçerik Çalışmaları

İçerik SEO çalışmaları açısından çok önemli bir değere sahiptir. Google için kullanıcıların memnuniyetini sağlayan ana etken kaliteli, ilgi çekici ve özgün içeriklerdir. Bu yüzden SEO uzmanı, çalışmalarına başladığı andan itibaren içerik konusunda oldukça hassas davranır ve en iyi içerikleri üretmeye başlar. Bu aşamalarda var olan sitenin tüm içerikleri büyük bir özen ile tek tek, harf harf elden geçirilir ve imla ya da anlatım bozuklukları düzeltilir. Kısa olan içerikler, uzatılır - birbirleri ile birleştirilip tek içerik oluşturulur ya da silinir. İlgi çekici olmayan içerikler Google Analytics analizi ile tespit edilir ve ya web sitesinden kaldırılır ya da geliştirilerek tekrar izlenir.

SEO uzmanları proje üzerinde çalıştıkları sürece düzenli aralıklar ile yeni özgün, kaliteli ve ilgi çekici içeriklerin oluşturulup, yayınlanmasını sağlarlar. Bu yeni içerikler ilgili web sitesinin arama motorlarında yükselmesi için oldukça önemli bir unsurdur. Yine bu içeriklerin internet üzerinde yayılması, sosyal medyada popüler olması için gerekli stratejiyi de SEO uzmanları belirleyebilir. SEO çalışmaları için halen önemini yitirmiş olmayan backlink kazanımı bu içeriklerin internet ortamında yayılması ile doğrudan alakalıdır. İyi ve kaliteli bir içerik internet üzerinde kolayca yayılabilir ve doğal yollardan web sitenize bağlantı kazandırabilir. Otoritesi yüksek sitelerden backlink kazanmak SEO çalışmaları için önemli bir değerdir.

Görsel Optimizasyonu

İçerik konusunun da altında ele alınabilecek olan görsel optimizasyonu SEO çalışmaları için oldukça önemlidir. Bir web sitesinin hızlı çalışması, sayfalar arası geçişlerinin net ve hızlı olması SEO açısından ciddi değere sahip olan bir unsurdur. Bu yüzden profesyonel SEO uzmanları üzerinde çalıştıkları web sitesindeki logo, banner, slider ve içerik içerisinde bulunan görselleri tek tek kontrol eder ve gerekli optimizasyonu sağlarlar. Bir içerikte yoğun görsel kullanımı yapılmış ise bunu düzenler ve gereksiz görselleri ortadan kaldırırlar.

Teknik - Altyapı Çalışmalar

Web sitesinin altyapısındaki çalışmalar gerekli ve sağlıklı olan özelliklere kavuşana kadar devam eder. SEO uzmanı bu tip altyapısal çalışmaları kendisi sürdürebileceği gibi, detaylı bir raporu web site tasarımcısına ya da yöneticisine talep ederek te sağlayabilir. Geçerli bir SSL sertifikasına sahip olmak, favicon kullanımı, hızlı bir hosting - barındırma kullanmak, gereksiz javascript ve cssleri tespit ederek ortadan kaldırmak, mobil uyumu %100 sağlamak gibi bir çok detay barından teknik konulara SEO uzmanları %100 hakim olmalıdırlar.

Pagespeed Insights

Google'ın son dönemde ve ileriki dönemlerde arama sonuçlarında sıralama belirlerken kullandığı ve kullanmaya devam edeceği Largest Contentful Paint (LCP), First Contentful Paint (FCP), Cumulative Layout Shift (CLS) gibi kavramların skorlarını ölçümlediği Pagespeed Insights bir SEO uzmanının iyi bilmesi ve yorumlaması gerektiği bir konudur.

Pagespeed Insights ve Kavramları ile İlgili Blog Yazılarım İlginizi Çekebilir:
Pagespeed Insights skorlarınızı detaylı olarak sorgulayabileceğiniz ve çıkan sonuçlara göre önerilerimi bulabileceğiniz Pagespeed Insights Testi aracımı çok seveceğinize eminim :)

Rapor, Analiz ve Karşılıklı Fikir Alışverişleri

Profesyonel SEO uzmanları hemen hergün ilgilendikleri profe için analizler çıkartır. Bunun için önceden bahsettiğim yazılımları kullanırlar. SEO Uzmanları web sitesi sahibine belirli zamanlar içerisinde anahtar kelime sıralamasını gösteren raporlar iletirler ve web sitesi sahibi ile karşılıklı fikir alışverişi yaparak işlerini sürekli iyileştirmeye çalışırlar. Profesyonel bir SEO uzmanı kulaktan duyma laflar ile hareket etmez, sürekli analizler yapar ve bunlara bağlı geçerli raporlar sunarak çalışmalarına devam ederler.

SEO Uzmanları

Profesyonel, %100 Verim Sağlayan SEO Uzmanlarının Özellikleri

  • Araştırmayı severler.
  • Yenilikçidirler ve her türlü yeniliğe açıktırlar.
  • Sürekli teknolojiyi takip eder ve kendisini geliştirir.
  • Disiplinli ve düzenli çalışırlar.
  • Boş laf ile söz vermez, analiz ve geçerli raporlar dahilinde konuşurlar
  • Gerçekçidirler, olmayacak iş için asla ümit vermezler. Olabilecekleri baştan saptar ve bunları belirtirler.
  • SEO çalışmalarını şeffaflık ve dürüstlük ilkelerine göre sürdürürler. İyi bir uzman tüm çalışmalarını ve raporlarını eş zamanlı proje sahibi ile paylaşabilmelidir.
  • Çalıştıkları projeleri kendilerininmiş gibi görüp ona göre çalışırlar.
  • SEO çalışması süresi bitiminde kendisi ile çalışma devamı seçeneğine karşılık olası durumda kendisi olmadığında neler yapılması gerekliliğine dair bir raporu proje sahibine şeffaf ve net bir şekilde sunar.

Nasıl SEO Uzmanı Olunur?

SEO uzmanı olmak için resmi bir eğitim ya da okul şu an için bulunmamaktadır. SEO uzmanları genellikle kendilerini bu konuda geliştirmiş, araştırma yapan ya da bu konularda özel eğitimlere katılmış kişilerdir. SEO uzmanı olmak için web siteleri üzerinde uzunca bir çalışma yapmak, konuyla ilgili başta Google olmak üzere internet üzerindeki kaynakları incelemek, uygulamalar yapmak gereklidir. İyi sonuçlar alabilen bir SEO uzmanı olabilmek için elbette tecrübe yani yönetilen web sitesi sayısı ve bunların geri dönüşümlerini bilmek altın değerindedir.

SEO Uzmanları Hangi Uygulama ya da Yazılımları Kullanırlar?

  • Google Search Console: SEO çalışmalarının olmaz ise olmazı Google'ın ücretsiz sunduğu bir uygulamadır. Organik arama kelimelerinin günlük olarak takip edilebildiği, web sitesindeki sorunların Google gözünden size bildirildiği ve oldukça kullanışlı olan bir yazılımdır.
  • Google Analytics: Yine Google'ın ücretsiz sunduğu bir web sitesine ait detaylı ziyaret raporu sunan uygulamadır. Bir web sitesine ait tüm trafiği, tüm detayları ve istenilenen tarih aralığında bizlere sunabilir. Bu bakımdan SEO çalışmalarında kullanılan önemli bir uygulamadır.
  • Ahrefs: Profesyonel bir SEO analiz uygulamasıdır. Web sitenizin geliştirilmesi gerekli yerlerini, backlink raporunu ve arama kelime hacim ve sıralamalarını sizlere sunar.
  • SemRush: SemRush'ta Ahrefs bir SEO analiz ve raporlama uygulamasıdır. Web sitenizin eksik noktalarını, backlink raporunu ve arama kelimelerinde hacim ve sıralamaları sizlere sunar. On page SEO özelliği sayesinde bir içeriği tek başına detaylıca raporlandırabilir ve SEO geliştirmelerinizi buna bağlı yapabilirsiniz.
  • Seranking: Gelelim benim favori uygulamama :) Seranking yine Ahrefs ve SemRush ile benzer noktalarda sizlere öneriler sunar. Ancak Seranking üzerinde çok sevdiğim ve doğru çalışan 2 noktayı sizlerle paylaşmak istiyorum:

Seranking Anlık Kelime Pozisyon Sıralama Raporu

Seranking tanımladığınız anahtar kelimeleri günlük olarak pozisyon değişimi olarak günceller. Örnek olarak 8.Mayıs tarihinde bir kelimede 8., 9.Mayıs tarihinde 7. sırada olduğunuzu raporlayabilirsiniz. Bunları Seranking otomatik olarak günlük güncellerken, siz gün içerisinde de sıralama kontrolünü komut vererek yapabiliyorsunuz. Böylelikle gün içerisindeki sıralama değişikliklerini de görmeniz mümkün olabiliyor. Ya da bir proje için sadece tek bir kelime ile tekrar sorgulama yaparak ilgili kelimenin pozisyonunu görebiliyorsunuz...

Seranking On Page SEO

Sıklıkla kullandığım ve oldukça faydasını gördüğüm bir modül olan Seranking On Page SEO tam olarak şunu raporluyor: 1 url girişi yapıyorsunuz ve 1'de anahtar kelime... Seranking bu kelime ile ilgili bu içeriğe ait detaylı bir analizi size sunuyor... Normalde çıplak göz ile göremediğiniz bir sürü küçük ayrıntıyı bu modül ile keşfetmeniz mümkün olabiliyor. Bu sayede küçük eksiklikleri tespit edip kolayca düzeltmeniz sağlanabiliyor.

SEO uzmanı ve yıllardır bu işi yapan biri olarak bu bahsettiğim Google Search Console ve Google Analytics uygulamaları haricinde, Ahrefs - SemRush ve Seranking yazılımlarının hepsini birlikte kullandığımı da belirtmek isterim. Bu bahsettiğim uygulamalar haricinde de oldukça başarılı uygulamaların olduğunu da söylemeliyim ki haksızlık etmeyeyim :) Google üzerinde "SEO tools" gibi bir arama yaparak bunlara benzer uygulamalara ulaşmanız mümkün. Ek olarak işini doğru yapan SEO uzmanlarının bu bahsettiğim profesyonel yazılımların ücretli versiyonlarını işlerini daha iyi sürdürebilmeleri adına kullanması gerektiğini de belirtmeliyim.

SEO Uzmanı Nedir?

Profesyonel SEO çalışmalarını sürdüren, kendisini SEO ve web teknolojilerinde geliştirmiş ve geliştirmeye devam eden profesyoneller SEO uzmanı olarak adlandırılırlar. Dijital pazarlamanın en etkili silahı olan SEO konusunda doğru bir çalışma yapmanız işletmenizin bundan sonraki başarısı için başrol oynayacaktır. Bu yüzden SEO uzmanı seçiminde aşağıdaki önerilerimi dikkate almanızı öneririm.

SEO Uzmanı Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

  • SEO çalışmalarında kullandığı yöntemlerin doğru ve şeffaf olduğundan emin olun.
  • Daha önce yaptığı SEO çalışmalarını url ve anahtar kelime bazında test edin.
  • Önceki çalışmalarının içeriklerini kontrol edin, düzenli olarak yeni içerik oluşturduğundan emin olun.
  • Google uygulamaları veya diğer profesyonel SEO araçlarını verimli olarak kullanıp kullanmadığını sorgulayın.
  • İş disiplinine sahip olduğundan emin olun.
  • Profesyonel seo araçlarını kullandığından emin olun. (Ahrefs, SemRush vb.)
  • Güven duyun. Eğer aklınızda soru işaretleri ya da güven eksikliği var ise çalışmanızı başka kaynaklar bulmak üzere yönlendirin.

Yukarıda bahsettiklerimi değerlendirerek, analiz ederek en iyi seo uzmanı seçimi yapmanız mümkün...

SEO Uzmanı Seçiminde Doğru Tercih Yaptığımı Nasıl Anlarım?

Çalışma sürecinde size sunulan raporlarda ilk 2 ay içerisinde belirli bir hareketlenme olduğunu gördüğünüz zaman doğru kişi ya da kişiler ile çalıştığınızı anlayabilirsiniz. Evet SEO sabır ve beklenmesi gereken, kısa süreli olmayan bir çalışma olmasına rağmen, ilk 2 ay içerisinde belirli olumlu sonuçları gözle görülür halde size sunar...

SEO Ajansı Nedir?

Bireysel olarak değil de bir ekip çalışması halinde SEO hizmeti veren işletmeler SEO ajansı olarak adlandırılabilirler. En az iki SEO uzmanından oluşan bu ajanslar görev bölümü ile SEO çalışmalarını sürdürürler. Kimisi içeriksel SEO ile ilgili çalışma sürdürürken diğer uzmanlar web sitesi altyapısı ile ilgili süreçlerde yer alabilir.

SEO Uzmanları Web Sitesi Altyapısı ile ilgili İşlemleri Kendileri Yapabilir mi?

Profesyonel SEO uzmanları bir web sitesini doğru altyapıya ulaştıracak düzeyde bilgiye sahip olmalıdır. Bunu kendisinin yapabilmesi de çalışmaların raporlanması açısından da oldukça önemlidir. Ancak bazı durumlarda SEO uzmanı öneri ve fikirlerini web sitesi tasarlayıcılarına raporlayabilir ve ilgili işlemleri onların yapmasını isteyebilir.

Benim fikrimi merak edenler için kısa bir dipnot düşmenin faydalı olacağını düşünüyorum. SEO çalışmaları için yetki verdiğiniz kişiye web sitenizi tümüyle emanet etmeniz ve bu SEO uzmanının bu işlemleri tek başına ve tek yetki ile gerçekleştirmesinin daha doğru olduğunu düşünüyorum. Web sitenizin A'dan Z'sine tek bir yetkili ile yönetilmesi bana göre size daha faydalı sonuçlar getirecektir.

SEO Uzmanına Her Ay Ücret Ödemeli miyim?

Bence evet, çünkü Google Ads için ödediğiniz bütçelere göre çok daha düşük bütçeler ile bir SEO uzmanı ile yıllarca çalışabilir ve 7/24 arama sonuçlarında görüntülebilirsiniz. Bu yüzden doğru SEO uzmanını bulduğunuzda bırakmamanızı ve onunla uzun süreli çalışma takvimi yaratmanızı şiddetle öneririm. Sürekli bir SEO uzmanının web sitenizi takip etmesi arama sonuçlarındaki pozisyonunuz için oldukça faydalı olacaktır.

SEO Uzmanını Doğru Seçtiğiniz Zaman Çok Kazançlı Çıkarsınız

SEO uzmanı sizin markanızın, işletmenizin en önemli tanıtım kaynağının başında bulunan ve bu unsurları yöneten kişidir. Bu yüzden size fayda sağlayan SEO uzmanı işinizi geliştirmeniz için sizin işinizi kendi işi gibi görüp, çalışacaktır. Bir SEO uzmanı ile anlaşma yapmadan önce geçmiş işlerini, devam ettirdiği SEO çalışmalarını ve iş akışı konusunda disiplinini gözlemlemenizi öneririm. Şöyle ki, SEO çalışmalarında öne çıkan en büyük özellik iş disiplinidir. Tüm bunları bir kenara bırakarak doğru SEO uzmanını bulduğunuz zaman, işiniz için çok büyük bir geliştirme yaptığınızı ya da adım atıığınızı net bir şekilde belirtebilirim.

SEO Uzmanı Benzer Sektörlere de Hizmet Verir mi?

Uzun soluklu çalıştığınız bir SEO uzmanı birebir sizinle aynı sektörde olan, aynı anahtar kelimeleri kapsayan bir çalışma içerisinde olmamalı. Ancak aynı sektörde ve farklı lokasyonlarda olan hedeflemeler için çalışmalar yapabilir. Örneğin Ankara'da gebelik takibi kelimesi üzerine yapılan bir SEO çalışması için aynı şekilde farklı bir doktordan gelen talebin etik açısından kabul edilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Elbette bu benim fikrim, bilimsel ya da genel geçerli bir sonucu bulunmuyor.

Ancak aynı kelime öbeğinin farklı bir lokasyonda çalışılması fikri elbette makuldur. Örnek olarak kadın doğum uzmanı istanbul kelime öbeği gibi... Bu bakımdan SEO danışmanlığı hizmeti almadan önce bu tip bileşenleri ilgili ajans ya da uzman ile görüşerek kafanızdaki soru işaretlerine cevap bulmanızı öneririm.

Sıkça Sorulan Sorular

Web sitem ve Instagram üzerinden SEO uzmanı ile ilgili en çok sorulan soruları bu içeriğimde derlemek istedim, cevabını bulamadığınız sorularınız varsa bana ulaşmaktan çekinmeyin.

SEO Uzmanlığı Ücreti Ne Kadar?

Bu sorunun cevabı hizmet veren SEO uzmanına - SEO danışmanlığı yapılacak web sitesinin durumuna, sektörüne göre değişiklik gösterir. Paket fiyatlar ile doğru SEO hizmeti verilebileceğini düşünmüyorum. Bu yüzden SEO çalışması için fiyat araştırması yaparken web sitenizi, sektörünüzü ve anahtar kelimelerinizi incelemek gereklidir.

SEO Uzmanlığının Bir Sertifikası Var mı?

Resmi kurumlar tarafından onaylı böyle bir sertifika yok. Özel eğitim ya da eğitmenlerin verdiği sertifikalar mevcut olabilir ancak SEO uzmanı seçiminde bu sertifikalara değil, SEO uzmanı ya da SEO ajansının önceden yaptığı işlere odaklanmalı ve size güven veren kişilerle işbirliği yapmalısınız.

Google ADS Reklamları Kullanmak SEO için Artı mıdır?

Web sitenize sizinle ilgili ziyaretçi getireceğiniz için Google ADS kullanmak SEO çalışmaları için yararlıdır. Bu ziyaretçinin web sitenizde zaman geçirmesi, içeriklerinizi incelemesi SEO açısından olumlu bir katkıdır.

Başarılı SEO için Özel Yazılım mı, Wordpress mi?

Bu bana oldukça çok sorulan bir soru. Doğru altyapı, doğru tema, iyi içerik ile ikisininde SEO konusunda başarılı olabileceğini düşündüğüm gibi, her ikisinden de başarılı sonuçlar aldığımı söyleyebilirim. Bu konuyla ilgili şu yazımı da okumak isteyebilirsiniz: Özel Yazılım VS Wordpress

Sizin Siteniz Wordpress mi?

Hayır :) Mertsener.com.tr tamamıyla kendime ait özel bir kodlama ile oluşturuldu. Gereksiz kodlama, javascript vb. sevmediğim için kendime en hızlı olabilecek web sitesini hazırladığımı düşünüyorum :)

Hangi Wordpress Temasını Önerirsiniz?

Ücretsiz olarak kullanıma sunulan NEVE ve ücretli olarak ta TOTAL temalarını önerebilirim. Bunları SEO çalışması açısından test ettiğimi de belirtmek isterim.

Karar Sizin, Özel Yazılım mı, Wordpress ile mi Sitemi Hazırlarsınız?

Bu durumda karar mekanizması bende ise özel yazılım ile SEO çalışmalarıma devam ederim.

Web Tasarım Ajansları SEO Ajansı mıdır?

Hayır değillerdir. Web tasarım ajansları web sitenizi doğru altyapı ile istediğiniz gibi tasarlayabilirler. Ancak SEO hizmeti içerik üretimi, analiz ve takibe dayalı bambaşka bir süreçtir. Web tasarım ajansları içlerinde SEO uzmanı barındırıp bu hizmeti de verebilirler ancak çoğu web tasarım ajansı profesyonel SEO hizmeti sağlamazlar.

Hazır Web Siteleri SEO için Sizce Nasıl?

Yerli ve yabancı birçok hazır web sitesi yazılımı mevcut. Altyapısı yeterli ölçüde ise ve hızlı bir barındırma hizmeti sağlıyorsa, kaliteli içerikler ile bu uygulamalar üzerinden de SEO konusunda başarılı olabilirsiniz.

Hosting Firması Seçimi SEO için Ne Kadar Önemli?

SEO çalışmasında en önemli konulardan birisi hosting yani barındırma hizmeti seçiminde verdiğiniz karardır. Web sitenizin hızlı ve kesintisiz çalışması için kaliteli bir hosting - barındırma hizmeti kullanmanız gerektiğini söyleyebilirim. İyi bir datacenter ve güçlü donanıma sahip sunucular üzerinden hosting hizmeti almanızı öneririm.

Hangi Hosting Firmasını Tercih Etmeliyim?

Bu soru bana oldukça fazla sorulur. Reklam yapmak istemediğim için kendi kullandığım Türkiye merkezli datacenter'ı ve Avrupa merkezli hizmet veren test ettiğim 2 yeri size önereyim: Netinternet ve SiteGround. Ancak Türkiye'de fazla sayıda çok iyi hosting firması bulunduğunu da belirtmek isterim. Google üzerinden kolay bir şekilde bu firmalara ulaşabilirsiniz.

Profesyonel SEO Uzmanı mı Araştırdığınız?

SEO uzmanı hakkında merak edilenleri bu yazımda tüm detayı ile sizlere aktarmaya çalıştım. Umarım sizlere faydası olmuştur. Profesyonel SEO uzmanı araştırması içerisinde iseniz ya da bu konuda merak ettikleriniz varsa bana ulaşmaktan çekinmeyin: iletişim bilgilerim.

Dijital Pazarlama ile İlgileniyor ve SEO Uzmanı Olma Yolunda Adım mı Atmak İstiyorsunuz?

O halde 1:1 online SEO eğitimim tam sana göre. Web sitesi üzerinden analiz yapıp, birebir 2 saat boyunca öncesinde incelediğim web sitesi üzerinden SEO eğitimi ve danışmanlığı veriyorum.

SEO ve Google ADS konusunda bilgilendirici içerikleri Youtube kanalımda paylaşmaya devam ediyorum. Kanalıma Abone olabilir ve SEO - Google Ads içeriklerimden yararlanabilirsiniz.

Yorumlar
27/Mayıs/2023 (21:59:41) tarihinde Anıl demir yazdı:
Makale çok açıklayıcı olmuş güzel bilgiler paylaştığıniz için teşekkürler
Bu yoruma cevap yaz
25/Eylül/2022 (22:38:17) tarihinde Sefa Gedik yazdı:
Tebrik ediyorum, gerçekten başarılı bi içerik olmuş. Takipte kalalım :)
Bu yoruma cevap yaz
10/Nisan/2022 (17:26:51) tarihinde hijran yazdı:
Cok tesekkur ederim,cok yardimci oldunuz.
Bu yoruma cevap yaz
02/Eylül/2021 (23:23:31) tarihinde İlhan yazdı:
Merhaba. Yaklaşık 3 ay boyunca seo danışmalnlığı hizmeti aldım. İçeriklerimi geliştirdiler, backlink sağladılar. Fakat halen aynı yerdeyim, herhangi bir yükseliş vb olmadı. En az 6 ay beklemem gerektiğini söylüyorlar, bu doğru bilgi mi, yoksa yanlış bir işlem mi yaptık bilemiyorum. Fikirlerinizi bekliyorum.
Cevaplar
10/Mart/2021 (22:37:12) tarihinde Mert Şener yazdı:
Merhaba. Web sitenizi bana mail olarak iletirseniz inceleyip bilgi verebilirim yapılan işlemlere ilişkin. Evet SEO uzun soluklu bir çalışma ve sabır gerektirir ama 2 aylık bir dilimde belirli yükselişleri görmeniz gerekir. Backlink konusu mesela nasıl sağlandı, eğer backlink satın alındı ise sıkıntı olabilir. Ya da içerikler nasıl oluşturuldu bunlar önemli konular.
Bu yoruma cevap yaz
07/Temmuz/2021 (18:37:35) tarihinde Deniz yazdı:
Ankarada tercüme ofisim var. SEO çalışması için aylık ücret nedir? Web sitem de çok eski sayılır.
Cevaplar
08/Temmuz/2021 (17:32:02) tarihinde Mert Şener yazdı:
Email adresinize konu ile ilgili bilgiyi ilettim. Genele hitap için şunları bu sorunun altına yazmak istedim. SEO çalışmalarında başarılı olmak için son teknolojiye sahip, hızlı ve kusursuz bir web sitesi gereklidir. Ek olarak SEO ücretlendirmeleri sektöre - rekabete göre değişmektedir. Sabit bir ücretlendirmesi yoktur.
Bu yoruma cevap yaz
Yorum Yazın
Yorumunuz
Eposta (Yayınlanmayacaktır)
İsim
Web Sitesi

Konuyla alakalı içerikler:

Wordpress ve SEO 10/02/2023

Desteğe mi ihtiyacınız Var?

Google Ads, SEO ve Eticaret konularında profesyonel hizmeti bizden alabilirsiniz.

Eğitime mi ihtiyacınız Var?

Mert Şener Hakkında?

Google Ads, SEO ve E-ticaret alanında 18 yıllık bir tecrübe ile yüzlerce firmaya hizmet vermiş, profesyonel bir geliştiricidir...