SEO - Google Ads
YENİ! Youtube ayrıcalıklı üye olarak Google Ads ve SEO eğitim ve gerçek hesap analiz - örneklerine ulaşabilirsiniz. Şimdi Ayrıcalıklı Üye Ol

SEO: 1. Sayfaya Geliyoruz, Geldik

07/06/2025

SEO: 1. Sayfaya Geliyoruz, Geldik

Youtube katıl üyelerine özel benzersiz SEO eğitimlerine tüm hızıyla devam ediyorum. Temel, teknik eğitimler haricinde de gerçek uygulamalarla eşsiz SEO deneyimini pekiştirmeye çalışmaktayım. SEO eğitimlerinde benim çalışma alanlarımla ilgili kelimeler belirleyip, Google'da birinci sayfada çıkmak için çalışmalar sürdürüyoruz. Kelime seçimini kanal üyeleriyle birlikte gerçekleştirmekteyim.

Bu içerikte "Youtube Abone Arttırma" kelimesi ile ilgili yaptığımız ve 1 ay içerisinde hedefimize ulaştığımız çalışmayı sizlere özetlemeye çalışacağım.

Çalışmayı gerçekleştirdiğimiz içerik: Youtube Abone Arttırma

Temel - teorik eğitimler haricinde seçilen kelimelerde gerçek deneyim sunan vakalar ile çalışma yapmak bu konuda oldukça önemli. Bu eğitimlerim de aktardıklarımın doğrulama sürecini sağlamakta ve eğitim alanların fikirlerini pekiştirmektedir.

Hedef Kelime ile İlgili İçerik Oluşturma

İlk iş hedeflenen kelime ile ilgili en iyi içeriği oluşturmaktı. En iyi içerik derken, içeriğin ziyaretçilere fayda sağlaması, benzersiz deneyimler sunarak hazırlanması oldukça önemli. Google bir içeriği yüksek sıralara alırken mutlak suretle bu içeriğin kullanıcılara ciddi anlamda verim getirmesini beklemektedir. Bu bağlamda SEO çalışmalarının temel niteliği olan içeriği doğru oluşturma konusunda gerekli işlemleri yapmaya çalıştım.

Doğru hedef kelimeleri belirlemek ve bunları içeriğinizde doğal bir şekilde kullanmak, arama motorlarında görünürlüğünüzü artırmanın ve doğru kitleye ulaşmanın anahtarıdır. Anahtar kelimenin arkasındaki kullanıcı niyetini kavramak ve bu niyete hizmet eden içeriği oluşturmak çok önemlidir. Kullanıcı bilgi mi arıyor, bir şey satın almak mı istiyor, yoksa belirli bir siteye mi gitmek istiyor? İçeriğiniz bu niyeti mutlak suretle karşılamalıdır. İlgili içerikte ben kendi deneyimlerim ile Youtube üzerinde kanalın nasıl büyütüleceği, abone sayısının nasıl arttırılacağına dair kendi bilgi ve tecrübelerimi paylaştım.

Doğru Title ve Description Belirleme

Doğru bir başlık (Title) ve meta açıklama (Description) belirlemek, SEO çalışmaları için kritik öneme sahiptir. Bu unsurlar, arama motorlarına ve kullanıcılara sayfanızın içeriği hakkında bilgi vererek, arama sonuçlarında görünürlüğünüzü doğrudan etkileyen çok önemli unsurlardır.

Titleın genellikle 55-60 karakter civarında olması önerilir. (70 civarı olmasının da olumsuz bir unsur oluşturmayacağını belirtmek isterim) Google piksel uzunluğunu dikkate alsa da, bu karakter aralığı titleların çoğunlukla kesilmeden Google arama sonuçlarında görünmesini sağlar. Title tanımlarken hedef anahtar kelimenizi başlığın başında kullanmaya özen gösterin. Anahtar kelime yoğunluğuna dikkat edin ve anahtar kelime doldurmaktan kaçının. Title oluştururken bunun anlamlı bir cümle olduğundan emin olun. Title içeriğin ana konusunu kısa ve doğru bir şekilde yansıtmalı, içeriğe uygun olmalı ve her sayfa için özgün (benzersiz) olmalıdır. Title sadece Google için değil, kullanıcılar - ziyaretçiler için de okunabilir ve dikkat çekici olmalıdır. Oluşturduğunuz içeriği doğru yansıtmalı ve tıklamaya teşvik edici olmalıdır. Ek olarak başlıklarda marka adınızı veya önemli ayrımı belirtmek için "|" veya "-" gibi ayraçlar kullanabilirsiniz.

Description alanı da içeriğinizi özetleyen bir yapıda olmalıdır. 150 karakter civarında olması önerilir. Açıklama, içeriğinizi kısa ve öz bir şekilde özetlemelidir. Titleda verilen bilgiyi tamamlayıcı nitelikte olmalıdır. Hedef anahtar kelimenizi ve varyasyonlarını doğal bir şekilde açıklamaya dahil edin. Google organik arama sonuçlarında anahtar kelimeler kalın olarak vurgulanabilir, bu da kullanıcıların dikkatini çeker. Yine description, kullanıcıları tıklamaya teşvik eden bir "eylem çağrısı" (call to action) içerebilir. Ziyaretçilerinize sayfanızda ne bulacaklarını net bir şekilde belirtin. Her sayfa için benzersiz descriptionlar oluşturmak önemlidir. Kopyalanmış veya benzer açıklamalar SEO performansınızı olumsuz etkileyebilir. Hedef kitlenize uygun, aktif ve doğrudan bir dil kullanmayı da unutmayın. Ek olarak açıklamanızın içeriğiniz ile eşleştiğinden ve kullanıcılara gerçekten faydalı bilgi sunduğundan emin olun.

Hem title hem de description, anahtar kelime araştırması ve rekabet analizi temel alınarak, kullanıcı odaklı ve benzersiz bir şekilde hazırlanmalıdır. Bu sayede web sitenizin arama motorlarındaki görünürlüğünü artırabilir ve daha fazla organik trafik sağlayabilirsiniz.

H Etiketlerinin Doğru Kullanımı

Web sayfalarında H etiketleri içeriğin yapılandırılması ve arama motorlarına sayfa hakkında bilgi verilmesi için kritik öneme sahiptir. Bu etiketler, bir içeriğin hiyerarşik düzenini belirler ve kullanıcıların sayfa içeriğini daha kolay anlamasına yardımcı olur. Aynı zamanda arama motorlarının sayfayı tararken önemli konuları belirlemesini - dizilim yapmasını sağlar, bu da SEO açısından büyük fayda sağlar.

H1 başlığınız sayfanızın ana başlığıdır ve ana hedef kelimenizi içermelidir. Ayrıca her içerikte sadece 1 tane H1 etiketi bulunmalıdır. Alt başlıklarınız (H2, H3 vb.) ise ilgili alt konuları ve uzun kuyruklu anahtar kelimeleri barındırabilir. Bu, içeriğinizi hem okuyucular hem de arama motorları için daha düzenli ve anlaşılır hale getirir.

H etiketleri, bir içeriğin ana hatlarını ve başlıklarını belirleyerek içeriğe anlamsal bir yapı kazandırır. Bu, okuyucuların ve arama motorlarının sayfa içeriğini hızlıca kavramasına olanak tanır. İlgili eğitimlerde H etiketinin doğru kullanılmasına dair eğitim ve uygulamalar mevcuttur.

Hemen Youtube katıl üyesi olarak benzersiz SEO Eğitimlerine erişebilirsiniz: Üyelik

Videoların Önemi

Video içeriklerinin arama motorları tarafından daha kolay bulunmasını ve daha üst sıralarda yer almasını sağlayan tekniklerin ve stratejilerin bütünüdür. Videoların SEO çalışmalarında önemi günümüzde giderek artmaktadır, çünkü video içeriği tüketimi büyük bir hızla yükselmektedir. Videolar ilgili web sitesinde geçirilen ziyaret süresini yükseltmekte bu da SEO açısından olumlu etki etmektedir. Bu bağlamda eğitimlerde videoların nasıl oluşturulması gerektiği gibi konulara sıklıkla yer verilmektedir.

Site Hızının Önemi

Web sitesi hızı, modern internet deneyiminin ve başarılı bir online gelişimin en kritik faktörlerinden biridir. Hem kullanıcı deneyimi hem de arama motoru optimizasyonu (SEO) açısından büyük bir rol oynar. Bu bakımdan SEO çalışmalarında hız konusu önemsenmesi ve üzerine durulması konulardan birisidir. SEO eğitimlerinde hız konusunda neler yapılmalı gibi soruların cevaplarını basit bir şekilde aktarmayı sürdürüyorum.

Yavaş - ağır yüklenen bir web sitesi, ziyaretçilerin hiç sevmediği bir durumdur. Araştırmalar ve Google kaynakları, sayfa yükleme süresi arttıkça hemen çıkma oranının önemli ölçüde arttığını göstermektedir. Bir site 3 saniyeden fazla yüklenirse, ziyaretçilerin %53'ü sayfayı terk etme eğilimindedir. Bu da SEO çalışmaları için olumsuz bir durum ortaya çıkarır. Hızlı bir web sitesi, kullanıcılara sorunsuz ve akıcı bir deneyim sunar. Bu da kullanıcı memnuniyetini artırır ve sitenizde daha fazla vakit geçirmelerini, daha fazla sayfayı keşfetmelerini teşvik eder.

Mobil internet kullanımı hızla artmaktadır. Mobil cihazlarda genellikle daha yavaş internet bağlantıları veya kısıtlı veri paketleri olduğu için, hızlı yüklenen bir site mobil kullanıcı deneyimi açısından hayati öneme sahiptir.

Bu eğitimde makalede "YouTube abone sayısını" artırma ve kanal büyütme stratejileri ele alınmaktadır. Özetle, hedef kitlenin sorularına yanıt veren, orijinal, bilgilendirici ve ilgi çekici videolar oluşturmanın önemi vurgulanmaktadır. Ayrıca, izleyici etkileşimini sürdürmek için düzenli bir yayın programının gerekliliği belirtilmektedir. Kanalı tanıtmak ve izleyicileri abone olmaya teşvik etmek için Google Ads ve sosyal medya kullanımının faydaları da makalede yer almaktadır. Ek olarak YouTube kanalını büyütmenin zaman, sabır ve sürekli çaba gerektirdiği konularının da üzerinde durulmuştur.

SEO Danışmanlığı hizmetim de ilginizi çekebilir.

Sonuçlar: 1. Sayfaya Geldik

Eğitimin 2. bölümünde ilgili çalışmanın sonuçlarını paylaştım. Neler yaptık, neleri izledik, analiz yaparken ne kullandık gibi konuları da bu videoda paylaştım. Search Console, Analytics, Seranking, Sitechecker gibi araçların analiz yaparken kullanımı konuları da SEO eğitimleri içerisinde mevcut...

Konuyla alakalı içerikler:

Wordpress ve SEO (10/02/2023)

Desteğe mi ihtiyacınız Var?

Google Ads, SEO ve Eticaret konularında profesyonel hizmeti bizden alabilirsiniz.

Eğitime mi ihtiyacınız Var?

Mert Şener Hakkında?

Google Ads, SEO ve E-ticaret alanında 20 yıllık bir tecrübe ile yüzlerce firmaya hizmet vermiş, profesyonel bir geliştiricidir...